Onze zomervakantie activiteiten 2020

Wie had dat nog gedacht, nu we nog midden in spannende tijden zitten komt TAS toch met een zomer aanbod, weliswaar anders dan jullie gewend zijn, maar we zijn er en dat lijkt ons toch best fijn! We zouden TAS toch niet zijn als we niet zouden denken in oplossingen in plaats van in problemen. In samenwerking met de gemeente Heerhugowaard en de Veiligheidsregio hebben we daarom bedacht hoe we wel er voor jullie kunnen zijn. De activiteiten zijn kleiner en er is voor minder kinderen plaats, wees er dus op tijd bij.

Informatie voor ouders:
In verband met de situatie waarin we ons (nog) in bevinden gaat de inschrijving anders dan normaal, alleen online en kan het even duren voor u iets hoort we doen ons best en rekenen hierbij op jullie begrip.

Hoe werkt het:
1.Kies de activiteit waar je kind(eren) aan mee willen doen
2.Voor de zomeractiviteiten mail je naar tasactiviteiten@gmail.com
3.Voor de huttenbouw naar huttenbouwtas@gmail.com. Let dus goed op dit kan niet in 1 mail omdat wij dan het overzicht kwijt zijn!
4.Geef in de mail het volgende aan: Voor ieder kind naam, adres, geboortedatum, bijzonderheden, hoe u wilt betalen en een mobiel nummer van een ouder.
5.Inschrijvingen worden op binnenkomst afgehandeld, bij te veel aanmeldingen tegelijkertijd wordt er geloot. Als uw kind mee kan doen volgt er een mail met onze voorwaarden en eventueel de vraag naar nog wat extra gegevens die we nog willen weten. U antwoord hier via de mail binnen drie dagen waarbij u aangeeft de voorwaarden gelezen te hebben en ons de nog gevraagde informatie aanlevert. Indien dit niet gebeurd wordt uw kind i.v.m. de te verwachten wachtlijsten helaas van de lijst gehaald. Niet omdat we kinderachtig willen doen maar omdat het dit jaar even niet ander kan
6.Betalen kan contant, met een Tikkie, de Huygenpas of volgens afspraak. Hierover nemen we via WhatsApp contact met u op.
7.Bij alle onze activiteiten houden we rekening met de Corona- COVID-19 wetgeving die op dat moment geldt in ons land, het kan dus zijn dat we aanpassingen moeten doen of af moeten zeggen.
8.Belangrijk: Uw kind blijft thuis wanneer hij/zij last heeft van neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn en hoesten of verhoging of koorts. Als iemand in het huishouden van het kind koorts boven 38 graden Celsius en/of benauwdheidsklachten heeft, blijft het kind ook helaas ook thuis.
9.Bij activiteiten op locatie geldt: Kinderen worden bij de poort of deur afgezet, u kunt niet mee naar binnen. We zullen van alle kinderen foto’s maken voor op de website zodat u mee kunt genieten als ze thuis komen met hun verhalen. Indien u niet wilt dat uw kind op de foto gaat, meldt dit dan bij de inschrijving. Ophalen gaat op dezelfde manier, houdt u alstublieft voldoende afstand van elkaar tijdens het wachten.
10.Volgt u alstublieft al onze aanwijzingen op zodat we er met elkaar een feest voor de kinderen van kunnen maken.

Wat gaan we doen?

Week 1:Vrijdag 10 juli Speurtocht Wat: We gaan op speurtocht in Heerhugowaard, de tocht wordt gedaan met je eigen gezin of vriendengroepje en gaat langs leuke plekjes in het oude deel van Heerhugowaard (waar TAS is gehuisvest). Je vertrekt vanaf een door ons aangegeven plek nabij TAS, door middel van appjes laten we jullie steeds een andere plek bezoeken. Onderweg regelen wij nog wat lekkers. Omdat iedereen zelf uitmaakt wanneer er gestart wordt en wij jullie steeds naar de dichtstbijzijnde plek sturen kan iedereen gelijktijdig aan de wandel. Er lopen geen vrijwilligers mee met de groepjes, onderweg kan je ze wel tegenkomen hou dan netjes 1,5 meter afstand. Meer info volgt natuurlijk na de inschrijving. Belangrijk is wel dat er een telefoon mee is met WhatsApp/Internet
Voor: Families of een eigen vriendengroepje
Kosten: € 2,00 euro per gezin of groepje (als je alleen mag van je ouders)
Tijd: Starten kan tussen 12.30 en 14.00 uur , het einde voor de laatste starters is uiterlijk 16.00 uur.
Inschrijven via: tasactiviteiten@gmail.com zie in de uitleg welke gegevens we nodig hebben

Week 2: Dinsdag 14 juli Doe het lekker zelf dag Wat: Vandaag gaan jullie op ontdekkingstocht in de ruimtes van de Horst is van alles te doen en jij mag dat lekker zelf doen. Bij mooi weer gaan we naar buiten. Natuurlijk zijn er vrijwilligers aanwezig die je aanwijzingen kunnen geven en tussendoor zorgen we dat er heerlijke pannenkoeken klaarstaan. Doe jij mee?
Voor: iedereen van 7 t/m 12 jaar
Kosten: € 3,50
Tijd: 11.00 tot 14.00 uur
Inschrijven via: tasactiviteiten@gmail.com zie in de uitleg welke gegevens we nodig hebben

Week 3: Vrijdag 24 juli Buitenbingo
Wat: Laten we hopen op mooi weer want buiten hebben we nog nooit bingo gespeeld dus dat leek ons ook wel eens leuk. Maar bij slecht weer kunnen we uitwijken naar binnen waar we voldoende ruimte hebben. We spelen drie rondes en zorgen er voor dat het niet te snel gaat zodat iedereen het bij kan houden
Voor: iedereen van 7 t/m 12 jaar
Kosten: € 3,50
Tijd: 14.00 tot 16.30 uur
Inschrijven via: tasactiviteiten@gmail.com zie in de uitleg welke gegevens we nodig hebben

Week 4: Dinsdag 28 t/m donderdag 30 juli Kunst in eigen tuin
Wat: In je voortuin ga je aan de slag om “kunst” te creëren, maak iets moois dat goed zichtbaar is in je voortuin. Denk aan versieren, bouwen, schilderen, tekenen, stoepkrijten, enzovoort. Zorg dat jouw voortuin goed opvalt en win een prijs. Je kan meerdere dagen bouwen of gewoon 1 dag. Je meldt je aan via de mail en geeft aan met wie je bouwt, hoe groot je groep is en welke leeftijden er in zitten. Je bedenkt een coole groepsnaam, bedenk wat je gaat doen en ga aan de slag. De juryleden bezoeken de aangemelde adressen drie middagen tussen 15.30 en 17.00 uur. Na donderdag maakt de jury keuzes en winnen de leukste grappigste, mooiste, origineelste uitvoeringen een prijsje. Weet je wat ook leuk is, je kunt dus steeds iets veranderen om te kunnen winnen en jouw straat geniet mee van al dat moois. Klinkt super toch? Voor: iedereen vanaf 4 jaar, maar ouders, oudere broers en zussen mogen helpen. Geef bij aanmelden wel even aan welke leeftijden er bouwen zodat wij een verdeling in categorieën kunnen maken zodat iedereen kans blijft maken op een prijs.
Kosten: Geen
Tijd: Drie dagen, op alle drie de dagen zal de jury tussen 15.00 ren 17.00 uur langskomen om de creaties te bekijken
Inschrijven via: tasactiviteiten@gmail.com zie in de uitleg welke gegevens we nodig hebben en vermeldt duidelijk het adres.

Week 5: Maandag 3 t/m woensdag 6 augustus Huttenbouw Thema Pretpark Wat: Wie had dat gedacht we gaan dus wel Huttenbouwen!! Anders dan je gewend bent maar we zijn er dit jaar toch. We gaan een huttenbouw activiteit neerzetten waarbij de veiligheid van de kinderen, maar zeker ook die van de vrijwilligers, zo veel als mogelijk gewaarborgd blijft. Sommige dingen blijven gelijk, maar andere zaken zullen veranderen, er is dit jaar door alle maatregelen helaas geen slaapnacht en kunnen er minder kinderen meedoen dan normaal. Wat zeker hetzelfde is het plezier, de gezelligheid, het bouwen en genieten. De huttenbouw vindt ook dit jaar plaats op het parkeerterrein van Sporthal de Draai en de Helix, aan het Akkerwindepad
Voor: iedereen van 8 t/m 12 jaar
Voor: iedereen die dit jaar 8 wordt t/m 12 jaar
Kosten: € 17,50
Tijden: Maandag tussen 9. 30 – 10.00 aankomst tussen 14.30 en 15.00 uur vertrek
Dinsdag tussen 9. 30 – 10.00 aankomst tussen 14.30 en 15.00 uur vertrek
Woensdag tussen 9. 30 – 10.00 aankomst tussen 17.15 en 17.45 uur vertrek
Inschrijven via: huttenbouwtas@gmail.com zie uitleg welke gegevens we nodig hebben

Week 6: Woensdag 12 augustus TAS Teamquiz Wat: Vanuit jullie huis doen jullie mee met ons online quiz programma, vragen en opdrachten over van alles. Je team mag uit 2 tot 5 personen bestaan. We werken met Zoom, dat kan op een telefoon, tablet, laptop of pc dus die heb je wel nodig. Heb je dit echt niet en wil je wel meedoen? Meldt dit dan bij het aanmelden dan zoeken we samen een oplossing. Er zijn naast de eer van TAS Team kampioen ook nog leuke prijzen te winnen. Een extra prijs is te winnen voor het team wat het grappigste in beeld weet te komen.
Voor: iedereen van 7 t/m 15 jaar, teams van 2 tot 5 personen
Kosten: € 2,00 per team
Tijden: 13.00 -15.00 uur
Inschrijven via: tasactiviteiten@gmail.com zie in de uitleg welke gegevens we nodig hebben

Stichting TAS Heerhugowaard
Van Eedenplein 3
1702 GW Heerhugowaard
Tel: 06-20572116
Site: http://www.tasheerhugowaard.nl
Facebook: https://www.facebook.com/TASHeerhugowaard
E-mail: tasheerhugowaard@gmail.com

7 gedachtes over “Onze zomervakantie activiteiten 2020

 1. Ben verhuisd naar Heerhugowaard en kom uit een gemeente waar alles gratis was voor kinderen. Jammer dat dat niet in Heerhugowaard zo is.. Overal moet voor worden betaald. Zelfs met koningsdag merkten we op. Te gek voor woorden.

  Like

  1. Goedemiddag Nathalie,
   Dat wij een vergoeding vragen voor onze activiteiten is om de simpele reden, het materiaal betaald zichzelf niet. We zijn een organisatie wat al draait op alleen maar vrijwilligers. U moet goed begrijpen dat materialen en denk bijvoorbeeld aan het huren van een springkussen helaas eenmaal geld kost. Als we geen kleine vergoeding vragen, kunnen wij onze activiteiten niet waarmaken. Ik kan u wel wijzen op de Huygenpas. Daarvoor kunt u via de gemeente een aanvraag doen. Met deze pas krijgt u kortingen en kunt u bijvoorbeeld bij tas met een bon €20-, verbruiken aan activiteiten die wij organiseren. U komt daar alleen voor in aanmerking als u een inkomen heeft van bijstandsniveau. Maar deze toetst de gemeente. We zijn al zo goedkoop mogelijk, omdat we subsidie krijgen voor een deel van de kosten.

   Met vriendelijke groet,
   Dominique

   Like

  2. Ik ben juist erg positief dat dit georganiseerd wordt in Heerhugowaard.
   De kosten zijn erg laag, zeker als je het vergelijkt met de tickets van musea speeltuinen etc!
   Ook als je niet op vakantie gast, worden er bordebol leuke uitjes geregeld voor een lage prijs! 🎉👍🏻

   Like

  3. Hoi Nathalie,

   Ik begrijp dat je dan even schrikt maar… deze vrijwilligers worden niet ondersteund door de gemeente heerhugowaard. En de bedragen die gevraagd worden zijn echt dé hoogste niet. Met wat zij aanbieden vind ik dit niet meer dan eerlijk. Ook de vrijwilligers die daar met de kinderen bezig zijn, zij zijn allemaal in het bezit van EHBO, zij werken of hebben gewerkt met kids en het allerbelangrijkst: ze zijn stuk voor stuk lief, zorgzaam, sociaal met de kids bezig!!!
   Ik ken die gemeentes ook wel, waar het gratis is. Daar organiseert een school die opleiding Sport en Cultuur aanbied.. of gym leraar opleiding. Sja dan valt alles anders. En je moet niet.. je mag je kind hiervoor openen.

   Like

 2. Hoi vrijwilligers van tas,
  Vandaag is jesper voor get eerst bij jullie geweest voor het pieten feest. Hij vond het super leuk en hij heeft nu de leeftijd dat hij aan veel mag meedoen dus hij ziet het helemaal zitten om aan veel activiteiten mee te doen. Bedankt dat jullie dit allemaal organiseren

  Groeten jesper en mama

  Like

 3. Hallo Tas,
  Is het de bedoeling dat de ouders mee gaan met de activiteiten om je kind te begeleiden of doen de vrijwilligers dit.
  Dat vroeg ik me even af.
  Ik hoor het graag.

  Like

  1. Hallo Sonja,

   Al onze activiteiten worden door vrijwilligers uitgevoerd, maar nieuwe vrijwilligers zijn natuurlijk altijd welkom. We laten de keuze bij jou, maar het moet dus niet.

   Groeten uit TAS

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s