Update 5 mei 2020

Nu de basisscholen en kinderopvang bijna weer gaan starten willen we graag alle kinderen en leerkrachten veel plezier en succes toe wensen want al is het een beetje spannend, het is ook wel weer fijn volgens ons.

Doordat de scholen weer open gaan volgen er bij ons vragen of wij weer met de activiteiten gaan starten, maar dat is helaas voor ons nog niet aan de orde.
Er wordt zelfs al gemaild of er al huttenbouw kaarten zijn en of we nog plannen hebben voor de zomer en graag hadden we keihard ja geroepen maar dat is echt nog niet mogelijk. Natuurlijk vinden we het erg fijn dat het enthousiasme en de hoop op openstelling van TAS zo enorm leeft en ook wij hebben er zeker weer zin in. Helaas gaat het niet om wat we willen in dit geval, maar om wat we kunnen.
Daar waar de deskundigen het eens zijn dat kinderen elkaar weer kunnen ontmoeten is het TAS bestuur vooral aan het nadenken hoe wij dit dan veilig voor de vrijwilligers en de kinderen kunnen organiseren, want daar ligt ons knelpunt.

U weet, net als wij dat we momenteel nog niet met groepjes volwassenen bij elkaar mogen komen en jullie snappen allemaal dat dit voor een grote groep vrijwilligers nog lastiger is, maar vooral ook nog verboden is om goede redenen. Zolang dit niet veranderd kunnen we niets. Maar dat willen we ook niet omdat veiligheid voor jong en oud voorop staat bij ons.

Toch vinden we de situatie nog niet hopeloos voor de zomer, we onderzoeken mogelijkheden om straks toch iets neer te kunnen zetten op een veilige manier. Het is lastig, maar waar hoop is, zijn kansen.

De TAS inloop en disco worden sowieso over de zomervakantie heen getild. We gaan ook niet voor een vol zomerprogramma maar kijken naar een eventueel klein aanbod. Wat we hiermee vooral zeggen dat we van mening zijn dat er nog mogelijkheden kunnen komen en dat we daarom zeker nog niet het bijltje er bij neergooien voor deze zomer.

We zien dat veel initiatieven in Heerhugowaard afgeblazen zijn, dit snappen we zeker en we zijn niet zo naïef of eigenwijs dat wij denken dat wij alles maar kunnen doen. Integendeel, we zijn echt aan het nadenken hoe we eventueel wel iets neer kunnen gaan zetten, maar op voorwaarden dat dit alleen zal gebeuren als dit veilig kan en als dit ook weer past in de plannen van onze regering. Daarom kunnen we nu nog niets beslissen en moet de tijd het leren.
Op dit moment wachten wij, net als iedereen, af hoe het verruimen van de Blijf thuis situatie gaat verlopen. Als we al met iets kunnen komen zal dit dus redelijk op het laatste moment zijn en alleen nadat we een goed en veilig plan hebben en dit hebben besproken met de gemeente en de Veiligheidsregio.
We houden contact via de website en onze facebook pagina met jullie, heb je vragen of ideeën dan kan je altijd reageren via een mail naar tasactiviteiten@gmail.com

Voor nu blijf gezond en probeer er elke dag iets van te maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s